מגדל

המשכיות עסקית בכל תנאי: חברת הביטוח המובילה מגדל בחרה ב- Data Center של MedOne לאירוח אתר ההתאוששות מאסון

כשחברת הביטוח מגדל עיצבה אסטרטגיה של המשכיות עסקית בכל מצב, ללא פשרות וללא הנחות, התגבשה גם ההחלטה למקם את אתר הגיבוי במתקן האירוח (Data Center) של MedOne בצפון: “האסטרטגיה של מגדל היא ליצור יתרון תחרותי המבוסס על אמינות וזמינות ברמות האפשריות הגבוהות ביותר – בדרך כלל אף ברמות גבוהות ממה שהרגולטור מסתפק בהן, זאת מתוך דאגה ומחויבות עמוקה לזכויות המבוטחים ומתוך כוונה לשמר רמת שירות גבוהה גם בעת אסון”, אומר שי בסון, משנה למנכ”ל ומנהל חטיבת טכנולוגיות ומשאבים במגדל חברה לביטוח.

ניהול סיכונים הוא ציר הפעילות העסקית של חברות ביטוח. ההתמחות שלהן במזעור החשיפה לסיכונים תפעוליים, פיננסיים וסביבתיים היא המאפשרת לחברות אלה “לקנות” את הסיכונים מחברות ומפרטיים – במחיר שכדאי ללקוח, שלא מסוגל לנהל סיכונים בצורה דומה – ועדיין להרוויח בסיכום הכולל. מרכיב מהותי באסטרטגיית ניהול הסיכונים של חברות ביטוח הוא הגנה חזקה על מערכות המידע שלהן לצורך הבטחת המשכיות עסקית בכל תנאי, כולל אסון טבע רחב ממדים, פעולות מלחמה וטרור, פעילות פלילית ואף טעויות אנוש. רמת הסף שקבע הרגולטור להגנה על מערכות המידע של חברות הביטוח מבטיחה את המשך השירות למבוטחים במקרים אלה, אבל חברות ביטוח שמונחות על ידי אסטרטגיה של מצויינות תפעולית לא מסתפקות בדרישות הרגולציה. “החברות משקיעות משאבים רבים ביצירת אמינות וזמינות שיאפשרו להם להמשיך לספק שירותים ללקוחותיהם בכול מצב”, אומר רוני שדה, מנכ”ל MedOne .

“מתקני האירוח שלנו במרכז ובצפון הם היחידים שנותנים מענה לדרישה הגוברת להבטחת המשכיות עסקית והגנה על מערכות המידע בסטנדרטים העולמיים הגבוהים ביותר”.

migdal 031

ניהול סיכונים בתפיסת הברבור השחור

“מבחינת הלקוחות”, אומר שי בסון, משנה למנכ”ל ומנהל חטיבת טכנולוגיות ומשאבים במגדל חברה לביטוח, “הרציונל לבטח את העסק הוא הצורך הקריטי להכין רשת ביטחון להגנה מתוצאות אפשריות של אירועים הרסניים. מהגדרה זו ברור מדוע התכונה החשובה ביותר של רשת הביטחון היא יכולתה לשרוד בכשירות מלאה ולהמשיך לתפקד גם כאשר אירוע כזה פוגע בתשתיות כולן. לדוגמה, פוליסת ביטוח רעידת אדמה היא חסרת ערך אם מערכות המידע של חברת הביטוח עצמה אינן חסינות ביחס לאירועי רעידת אדמה.

זו הסיבה, מדוע החליטה הנהלת מגדל לפני שנים ספורות לערוך רביזיה מקיפה בתכנית ההמשכיות העסקית של החברה ולהתאים אותה לתסריטי “קיצון” – גם אם ההסתברות שלהם היא נמוכה. להמחשה, הניסיון מראה, שחברות שלא הצליחו לחזור לעבודה תוך 72 שעות מאירועי 9/11 (משום שמערכות הגיבוי שלהן שכנו באותם בנייני משרדים שקרסו), לא חזרו יותר לעסקים כרגיל גם אחרי שנתיים ושלוש.” “במאה ה 21- כל תוכנית המשכיות עסקית (BCP בקיצור) חייבת להתבסס על תוכנית התאוששות מאסונות (DRP) למערכות המידע”, אומר רוני שדה, מנכ”ל MedOne .

“התשתית של מערכת מידע בסביבה ממוגנת, עמידה באסונות, הינו אתר Data Center חלופי, בנוי ייעודית לשרוד כל אתגר, מעשי טבע או ידי אדם. אל האתר אפשר להעביר את הפעילות מהאתר הראשי (Production) בביטחון ובזמן הקצר ביותר, ללא הפרעה מוחשית למהלך העבודה השוטפת. בניית אתרים כאלה, הפעלתם המקצועית ואירוח מערכות המידע הראשיות, ה- Production , שלהן – כמו גם תשתיות ה- DRP של חברות עסקיות, הינה ההתמחות של ”.MedOne כידוע, מערך עיבוד ואחסון המידע הוא “רצפת היצור” של חברות במגזר הפיננסי בכלל ושל חברות ביטוח במיוחד.

“עבורנו, שרידות המידע ההיסטורי במערכות האחסון היא קריטית אף עוד יותר מאשר בבנקים”, אומר שי בסון. “משום שאנו מטפלים לא רק בטרנזקציות של הזמן האחרון. יש לנו פוליסות בנות 50 שנה ויותר שעדיין מהוות חלק מהותי ממערך ההגנות של הלקוחות, שלכל צורך ועניין הם שותפים עסקיים ולא יעלה על הדעת לאכזב אותם. אצלנו ההיסטוריה היא ישות חייה ובועטת בתפעול היומיומי ולכן חשיבות שימור המידע בכל מחיר היא עליונה. תובנה זו הובילה את הנהלת מגדל להגדיר יעד שאפתני במיוחד לנושא ההתאוששות מאסונות ולהעמיד במרכזו את ההגנה על האחסון. המודל שנבחר הוא שיכפול וכפילות מלאה של התשתיות והמערכות בין שני אתרים מופרדים פיזית – למעלה מ 70- ק”מ מפרידים בין השניים – עצמאיים תפעולית, שכל אחד מהם מסוגל לספק שירות מלא ברמת ביצועים גבוהה ללא תלות בתמונת הראי שלו”.

תרבות של אפס תקלות

התוכנית יצאה לדרך בתחילת 2011 כאשר במחצית הראשונה של השנה נחקר ואופיין הדרוש ובחצי השני נעשו המכרזים ונבחר האתר המשני, שיכול להחליף בזמן קצר ביותר את האתר הראשי. “הדרישות שלנו מאתר ה- DR היו מחמירות וקפדניות מתוך הבנה שלא ניתן להתפשר על איכות המתקן אליו נדלג בעת אסון”, אומר שי בסון. “בנוסף לעמידות בכל ספקטרום אסונות הטבע, החל ברעידת אדמה וכלה בשיטפונות, דרשנו אמצעי מיגון ואבטחה מפני פעולות איבה ופגעי מלחמה; עצמאות באספקת חשמל למשך לפחות 72 שעות; ניטור, ניהול ושליטה בזמן אמת 7×24 – ולא פחות חשוב: תרבות תפעולית של “אפס תקלות”.

האתר שנמצא כמתאים ביותר ובו בחרנו הוא מתקן האירוח של חברת MedOne בצפון”. המתקנים של חברת MedOne נבנו כמתקני Data Center ייעודיים, כשהחברה ממקדת את עסקיה בנושא אירוח מערכות מידע עבור לקוחות דוגמת מגדל, שיודעים להעריך את התועלות של אמינות מושלמת להמשכיות עסקית. “מתקני האירוח שלנו מאפשרים לארגון ליישם פתרון שמבטיח המשכיות עסקית באיכויות הגבוהות ביותר ומתן מענה לדרישות המשתנות של הארגון בעתיד”. “המתקנים נבנו עפ”י תקנים בינלאומיים והם זמינים היום לאירוח אתרי מחשב ראשיים (Production) – בנוסף לאירוח אתרי DR .

חברות רבות הגיעו למסקנה שכלכלית עדיף לשכור שטחים ולרכוש שירותים באתרי ה- Data Center שלנו מאשר לבנות את המתקנים שלהם”.

migdal 061

“שובר שוויון” כבר בקנה מידה קטן

חברת MedOne מפעילה, בנוסף לאתר בצפון, שני מתקני Data Center מאובטחים בגוש דן. בסך הכל מציעה MedOne ללקוחותיה למעלה מ 13,000- מ”ר שטח רצפה במבנה תת קרקעי ממוגן, מאובטח ומגובי חשמל. המתקנים יכולים לעבוד עצמאית עד 72 שעות ללא תלות בחברת החשמל או ספקי תשתית אחרים. שטח האחסון מחולק ל”כלובים” ול”אולמות אירוח”, נעולים וערוכים לאירוח שרתים ומערכות אחסון בכול תצורה.

באתרים אלה ניתן לקבל שירותי אירוח מנוהלים 24×7 , במודל של מיקור חוץ, תפיסה כלכלית השואבת את כוחה מהתמחות, יתרון לגודל, מיקוד עסקי וגמישות תפעולית. “המעבר למודל של שכירת שירותי Data Center מנוהלים התחזק מאוד בשנים האחרונות,” אומר רוני שדה. “הקמה, תחזוקה ושידרוג וניהול Data Center רחוקים מאוד מהמיקוד העסקי של כל הלקוחות, שאין להם בדרך כלל כל עניין בבעלות על נכסי נדל”ן ובוודאי שלא על נכסים ייעודיים לצורך הספציפי של אחסון מערכות מידע.

היתרון לגודל ולהתמחות הוא “שובר שוויון” כבר בקנה מידה קטן יחסית, מכיוון שהשקעה מסיבית במתקן איכותי היא משקולת פיננסית כבדה על רגלי העסק ששואף לגמישות וזריזות.” “היתרונות המובהקים של אירוח האתר הראשי במתקן Data Center מנוהל ומאובטח באים לביטוי בעלות הכוללת של תוכנית המשכיות עסקית שלא מוכנה להתפשר על עיגול פינות”, אומר רוני שדה. “אם מתכוונים להבטיח את רציפות השירות בכל מצב, כולל אסונות טבע בהיקף ארצי או מלחמה כוללת, הרעיון לעשות הכול לבד בתוך הארגון, מחייב השקעות גדולות מאוד, שאינן מאפשרות לרוב הארגונים בארץ ליישם פתרון BCP . חשבון עלות-תועלת יראה לכם שעדיף למקם גם את אתר ה- Production במתקן Data Center חיצוני ולא רק את אתר הגיבוי”.

החלפת מנועי מטוס תוך כדי טיסה

מערכת המידע של מגדל משרתת, כמובן, את כל 3,400 עובדי החברה, אך בנוסף יש לה ציבור משתמשים ישירים ועקיפים גדול פי 50 . אלה כוללים מעל 10,000 סוכני ביטוח, שנסמכים על שירותי מגדל בכל פעולה יומיומית, החל בהצעת פוליסה וכלה בבירור ערכי פדיון, גביה או תשלום או בהפרעה לרציפות העבודה. בדילוג כולל של המערכות השגנו חזרה לשגרה תפעולית תוך 10 שעות, שהם פחות ממחצית הזמן עליו אנו מחויבים עפ”י המדיניות שהוגדרה בהנהלת החברה”.

כלשהו, וכ 1.7- מיליון לקוחות פרטיים ועסקיים. במהלך הקמת ה- Data Centers , במסגרת פרויקט ה- DRP שנוהל במגדל, בוצע גם שדרוג מהותי של כל מערכי האחסון התשתיות והתקשורת. מרכיב מהותי בפתרון הינו מעבר לווירטואליזציה (שרתים וירטואלים) של 98% מסביבת המחשוב, תוך עדכון והחלפת מערכות האחסון הגיבוי. במקביל הוקם מערך תקשורת עצמאי רובסטי בין המתקנים, המבוסס על קישור של סיבים אפלים בשני נתיבים בלתי תלויים.

“הפרויקט בכללותו מגלם מהלך של שידוד מערכות הנוגע לכל אספקט תפעולי של מגדל”, אומר שי בסון. “לא השארנו אבן על אבן, החל בהחלפת השרתים הקלאסיים לשרתי להב, דרך החלפת חוות האחסון ) 1.3 פטה-בייט בסך הכול( בפתרונות High End מודרניים, המשך במעבר לפלטפורמת Exadata עבור בסיסי נתונים של אורקל, וכלה בהסבה כוללת של שרתי היישומים מסביבת UNIX לסביבת Linux וירטואלית. הדבר שמדהים עד היום את הנהלת מגדל הוא, שהכל התרחש באפס הפרעות לעבודה העסקית השוטפת של הארגון!

להמחשה, תדמיינו החלפת שני המנועים של מטוס נוסעים תוך כדי טיסה בלי שהנוסעים – והטייסים – ירגישו שמשהו לא רגיל קורה בחוץ!” בנובמבר הושלם מבצע הדילוג (Re-Hosting) של האתר המשני למתקן ה- Data Center של MedOne בצפון, לאחר השלמת סדרת מבחני כשירות אולטרה-ריאליסטיים.

“לכשירות מבצעית של אתר DR יש שני אספקטים: האחד, גיבוי מיידי – “שיקוף”, של כל אחת מהמערכות בפני עצמה באמצעות מנגנון הרפליקציה – והשני, יכולת להעביר את פעילות החברה מהאתר הראשי לאתר המשני תוך זמן קצר (פחות מיום עבודה) כמעט ללא אובדן מידע שוטף, כלומר טרנזאקציות שהתחוללו בזמן הדילוג לא נופלות בין הכיסאות”, אומר שי בסון. “במקרה שלנו מדובר בדילוג של מספר סביבות עבודה נפרדות, שכל אחת מהן חיונית לתפעול וכולן תלויות זו בזו. וביניהן VMware על שרתי Solaris ,Wintel על שרתי Exadata ,Sun על שרתי אורקל וAS/400- על מחשבי .IBM במסגרת הניסויים הוכחנו שאפשר לעבור בין האתרים בזמן קצר ביותר, בלי שהמשתמשים יבחינו בשינוי כלשהו בביצועים.

MedOne Data Center Services

ההשקעה של מגדל בתשתיות מידע, שיבטיחו המשכיות עסקית בכל תרחיש, גם הקיצוני ביותר, לא נעלמה מעיני חברת המדרוג שמנהלת טבלת רמת השרידות למגזר הפיננסי. מגדל היא היחידה בארץ עד כה שסווגה כ- AAA , הדרגה הגבוהה ביותר בסולם. “באנלוגיה, הדירוג הגבוה משקף את חוזקם של שלושת עמודי תווך בהשקעה שעשינו,” אומר שי בסון: גיבשנו תפיסת BCP הוליסטית, שאינה מסתפקת בדרישות הרגולטור אלא מודרכת על ידי DNA ארגוני – השאיפה למצוינות בשירות הלקוחות – ומתבטאת בכל פרט בפתרון שפתחנו בשותפות עם .MedOne יישמנו לראשונה בישראל טכנולוגיות חדשניות, העונות להגדרת ההמשכיות העסקית כפתרון אופרטיבי שלם לרציפות התפקוד הארגוני בכל תסריט מאתגר. 

שדרגנו ועדכנו את החומרה והתוכנה הבסיסית במטרה למזער את מורכבות הניהול ברמה הכלל-מערכתית, באמצעות מעבר מסונכרן לפלטפורמות וירטואליות סטנדרטיות, שמבטיחות זריזות עסקית ויכולת גידול (Scalability) ללא הפרעות. “אני רוצה לציין שמהנדסי MedOne היו שותפים לסיום המוצלח של הפרויקט. בסיפורי הצלחה, אנו רואים שילוב יכולות מקצועיות גבוהות עם טכנולוגיה. גם במקרה שלנו הנתונים הפיזיים של ה- Data Center והמחויבות העסקית של הספק להיות גורם מרכזי במגזר ה- Data Center הם שהובילו לבחירה ב- MedOne כמארחת של אתר מגדל. אבל כדי לממש תוכניות שינוי תשתיות מהותיות, כאשר מנהל ה- IT לוקח אחריות על השלמת הביצוע בלוח זמנים נוקשה וללא הפרעות לרציפות העבודה השוטפת, אנו נזקקים לשותפים בעלי תרבות שירותית מפותחת, לא רק נכסים פיזיים מתאימים. 

את השותפים האלה פגשתי ב MedOne- ואיני יכול שלא לחלוק איתם את הקרדיט להצלחה”. “התרבות השירותית ששי בסון מדבר עליה היא השתקפות הבסיס העסקי עליו הוקמה MedOne ”, אומר רוני שדה. “אנחנו ממוצבים בנקודה בה נפגשים ארבעה כוחות, הפועלים להגברת הביקוש לשירותי אירוח עבור מערכות המידע של ארגונים:

• מגמות הרגולציה העולמית

• המצב הגיאו-פוליטי הייחודי בישראל

• הערך המוסף הכלכלי (החלפת השקעה הונית בהוצאה תפעולית)

• העלייה במודעות של ההנהלות לתלות הקריטית במערכות המידע, כתנאי מוקדם להבטחת רציפות עסקית בשגרה ובחרום.

“כדי לעמוד ברמות של אמינות וזמינות הגבוהות ביותר ולאפשר המשך פעילות של לקוחות בכל מצב ובכל תנאי, יישמנו בהקמת ה- Data Center את התקנים המחמירים ביותר של תקנים בינלאומיים. אלה מתחילים במבנה עצמו, ממשיכים במתקני העזר והאנרגיה, ומסתיימים בנוהלי עבודה ואבטחה קפדניים. ברור שהגורם האנושי תופס מקום מרכזי ביכולת של החברה לעמוד בהתחייבויותה לרמת הזמינות (SLA) כלפי הלקוחות. אנו משקיעים גם באנשים, לא רק בציוד, ומפתחים משאבי אנוש בראיה ארוכת טווח. עובדים טובים, מסורים לשירות ומחויבים למצוינות מקצועית, הם שעושים את ההבדל האיכותי – ולקוחות כמו מגדל יעידו על האפקטיביות של הגישה השירותית שלנו”.

מערך האבטחה הפיזי הינו מחמיר וחסר פשרות! מתקני התקשוב תוכננו והוקמו תוך שימת דגש רב למגוון רחב של איומים כגון: חבלה בזדון, ניסיונות לפריצה רועשת או שקטה וניסיון החדרת אמצעי מעקב ו/או שיבוש אלקטרוניים. בשל רגישות המידע המאוחסן באתרים והיותו אטרקטיבי עבור גורמים עוינים (עסקיים ולאומניים כאחת), קיימת הקפדה יתרה על מערכי האבטחה והביטחון.

על מנת להתמודד עם איומים חיצוניים, המתקנים מוגנים באמצעות מעטפת מסיבית של בטון מזוין (מעטפת כפולה). עמידות האתר כולו וחדרי הפרויקט שבתוכו כנגד איומי פיצוץ חיצוני כולל גם פגיעות ישירות בנקודות קריטיות למבנה וחדירה דרך פתחים לא מוגנים (מרפסת / חלון) ופיצוץ פנימי. בנוסף נלקחו בחשבון גם תרחישים כגון פגיעה קרובה ופיצוץ תת קרקעי בקרבת קיר המבנה. המכלולים הייעודיים של המתקן – הן מכלולי התקשוב והן מכלולי האנרגיה – ממוקמים במפלסים תת-קרקעיים, בתוך מבנה פנימי, בתוך קופסה חיצונית מבטון מזוין – כך שהינם ממוגנים ברמה גבוהה כנגד רוב האיומים לעיל.

מערך זה מורכב ממספר מעגלי אבטחה, חיצוניים ופנימיים, סה”כ שמונה מעגלי אבטחה (גדרות, מצלמות, שערים, מאבטחים, כרטיסים מגנטיים, קוראי כף יד, תאי סינון, כלובים ואולמות מופרדים) וכן כולל רמות שונות של מידור בתוך המתקן, בין חלקיו השונים.

מערך האבטחה האנושי במתקן מאופיין בסטנדרטים הגבוהים ביותר. מלבד מערכות האבטחה המתקדמות ביותר שמותקנות, המאבטחים עוברים סינון מחמיר הכולל מיונים ובדיקות מהימנות ובנוסף, הכשרה מתקדמת ומקצועית. הצוות מורכב מיוצאי יחידות קרביות ובוגרי קורס פיקודי.

מערך התשתיות של המתקן ממוקם במבנה נפרד בתוך מתקן התקשוב עצמו. כפועל יוצא מכך, גם הוא נמצא במבנה תת קרקעי בתוך כתלי המבנה מוגן על-ידי מעטפת הבטון המזוין של המבנה (מעטפת כפולה) ובאמצעות מערכות האבטחה (בקרת הכניסה וטמ”ס) וצוות המאבטחים של המתקן בכל שעה משעות היממה.

מערך הביטחון במתקן בנוי בצורה כזו שכל מערכת תומכת ומגבה את השנייה בזמן אמת. כל הדלתות והכניסות מנוטרות על ידי מערכת בקרת הכניסה הכוללת כניסה ביומטרית אצבע משולב קורא קירבה ותאי סינון שנותנים מידור מרבי בין חלקיו השונים של המתקן ובנתיב ההגעה של כל מבקר. רוב הדלתות מבוקרות בנוסף גם על ידי מערכת פריצה שנותנת מענה להתרעות נוספות. המתקן מצולם כל שעות היממה על ידי מערכת הצפייה וההקלטה במעגל סגור הכוללת גם את כל ההיבטים החיצוניים כמו גם הפנימיים.

על מנת לשלוט בפריסה המורכבת והמגוונת של המערכות המאכלסות את מתקני MedOne הוקמה עמדת שליטה ובקרה מתוחכמת המאפשרת לאחראים עליה לנטר בכל עת את פעולת כל אחת מן המערכות ולשלוט בה בהתאם לצרכים ולתרחישים.

המערכת מתוכננת לפעול בגישה המבטיחה יתירות על-פי N+1 בצ’ילרים ובמגדל הקירור. מערך זה מספק פתרונות קירור מתקדמים ומאפשרים לקרר ארונות עם צריכת חשמל גבוהה (High Density). 

מאגרי המים מאפשרים המשך עבודה במשך 72 שעות ברציפות בעומס מלא ללא אספקת מים ממקור חיצוני.

המערכות מיועדות לעבודה בתנאי מזג אוויר קשה.

ניתן להתאים את הטמפרטורה הרצויה באזורים שונים במתקן.

בקרת לחות שוטפת.

מערכת מיזוג האוויר מבוססת על ציוד ביעילות גבוהה במיוחד להקטנת עלויות התפעול. מעגלי המים הקרים מאפשרים גיבוי מלא הן ביחידות הקצה, מערכת הצנרת, מערכת החשמל והן במערך יצור האנרגיה

מערכת מיזוג האוויר מאפשרת גם קירור אולמות ה- Hosting באמצעות קירור אוויר דרך חלל הרצפה ו/או באמצעות מים ליחידות קצה – INROW, בחלוקה למעגלי צרכנים שונים

מערכת מיזוג האוויר מופעלת על ידי מערכת הבקרה בהתאם לאופן הפעולה של מערכות הציוד השונות

MedOne החלוצה בארץ בתחום הקמת מתקני Data Center בארץ, הקימה אתרי תקשוב תת קרקעיים מהמשוכללים והחדשניים בעולם הכוללים מערך תשתיות ייחודי בהיקפו ורמת שרידות יוצאת דופן.

ארבעת האתרים ממוקמים באזורי התעשייה בצפון ובמרכז הארץ ומשתרעים על פני שטח כולל של יותר מ- 25,000 מ”ר. אתרי ה-Data Center ערוכים לתפעול באופן עצמאי, וללא תלות בגורמים חיצוניים למשך 72 שעות ברציפות. זאת בהתבסס על משאבים הקיימים במתקנים ועומדים לרשותנו לעת חירום. מיקום האתרים מאפשר ללקוח לבחור את המיקום האופטימלי ל- Hosting של תשתית המחשוב, הן למטרות Production והם למטרות DR.

MedOne מתפקדת בפועל כצומת התקשורת המרכזית של מדינת ישראל.

MedOne הקימה את מערכת הכבל התת ימי Med Nautilus – מערכת סיבים אופטיים תת ימית בתצורת טבעת המשולבת עם מערכת סיבים אופטיים יבשתית. המערכת מקשרת את מדינת ישראל למספר מדינות באירופה ובעלת שרידות יוצאת דופן ורוחב פס פוטנציאלי אדיר. כיום, מתקני החברה משמשים כתחנות הנחיתה של הכבל התת ימי וחיבור של ישראל לשדרת האינטרנט המרכזית.

עקב כך במתקני MedOne מתארחות ספקיות התמסורת, האינטרנט והטלפוניה הפעילות במדינת ישראל, כמו גם, צומת ה–IIX המאפשרת קישור ללקוחות המתארחים במתקן על פי דרישה.

ל-MedOne חדר מפגש תקשורת (MMR) דרכו יכולים לקוחות החברה להתקשר ישירות בכל רוחב פס נדרש, ובכל סוג תשתית נדרשת לכל אחת מספקיות התקשורת / סלולאר / אינטרנט הן המקומיות והן הבינלאומיות שפעילות בארץ.

לכל אחד ממתקני החברה מספר תעלות תקשורת ייעודיות, נפרדות, לכניסת תשתית תקשורת של ספקים שונים ולהגדלת השרידות.

אישור מפעל חיוני – לכל אתרי MedOne יש אישורי מפעל חיוני.
תקן ISO 27001 – תקן ניהול אבטחת מידע
תקן ISO 27799 – תקן אבטחת מידע בתחום הבריאות
תקן ISO 22301 – תקן ניהול המשכיות עסקית
תקן ISO 9001 – תקן ניהול איכות
עמידה בדרישות חוק ה-GDPR האירופאי וחוק הגנת הפרטיות הישראלי

כאן ניתן למצוא את כל התקנים

כל מבנה מנוהל באמצעות מערכת בקרת מבנה המאפשרת ניטור ושליטה על כל התשתיות בבניין (חשמל, מיזוג אוויר, איתור וכיבוי אש, ועוד). הניטור מתקיים 24 שעות ביממה באמצעות חיישנים שונים הממוקמים במערכות התשתית בבניין ומאפשרים איתור מידי של כל תקלה.

על מנת לאפשר המשכיות עסקית גם בתנאי קיצון בהם ייתכן ויפגעו תשתיות החשמל האזרחיות, תוכננה ונבנתה מערכת חשמל מתוחכמת הפועלת בשגרה על בסיס תשתיות החשמל המוזנות מן החוץ (ע”י הרשת הארצית) ומערכת נוספת לשעת חירום הכוללת מערך UPS וגנרטורים מתקדם המאפשר ל-Data Center להמשיך לפעול עצמאית ללא תלות בהזנת חשמל חיצונית.

הטופולוגיה של מתקן החשמל מתאפיינת על-ידי 2 מסלולי הזנה בלתי תלויים, החל מנקודת ההזנה מהרשת הארצית של חברת חשמל. כניסת כבלי החשמל הינה תת-קרקעית, כאשר כל מסלול מסוגל לספק גיבוי חשמל לכל המתקן.

מכלול האנרגיה התת-קרקעי נמצא, כאמור, באגף B – כאשר קיים דיפון קיר כפול בין המבנה והסביבה. 2 מיכלי הסולר לגנרטורים הינם מכלים תת-קרקעיים בנפח 30 טון כל-אחד, ממוקמים במכלול תת-קרקעי מבטון מזוין. נפח המכלים מאפשר פעילות רצופה של גנרטורים במשך 72 שעות ללא תדלוק חיצוני.